Skaffa bil? Det här ska du tänka på!

I samband med pandemin har intresset för att semestra i Sverige ökat markant. Det har i sin tur gjort att många hushåll har börjat fundera på att skaffa en bil. Det här bör du tänka på innan du skaffar ett motorfordon.

Leasa eller inte leasa?

Idag erbjuder många möjligheten att leasa istället för att köpa en bil. Fördelarna med leasing är att du får allt ordnat för dig, service och underhåll, samt reperation om bilen går sönder. En annan fördel är att bilen som du får oftast är sprillans ny. Men trots att kostnaderna blir mer förutsägbara är det inte säkert att det blir billigare.

Elbil, hybrid eller fossildriven?

Det är inte alltid lätt att veta vad som är bäst, då det beror på hur ditt körande kommer att se ut. En elbil är såklart bäst för miljön, men samtidigt erbjuder den inte samma flexibilitet. Om du bara ska köra i området där du bor, kan en sådan absolut funka. Men ska du köra längre sträckor kan pålitligheten i en fossildriven bil vara bäst. En hybrid kan vara en bra kompromiss. Här utnyttjas bilens motorkraft maximalt genom att ladda upp en elmotor under körning.

Inspektera bilen noggrant innan köp

Det kan låta som en självklarhet, men det är viktigt att inte glömma bort att göra en grundlig inspektion av din bil innan köp. Är du själv osäker, så ta med dig någon som kan bilar väl. Det lönar sig alltid att vara extra försiktig. Du vill ju inte köpa grisen i säcken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *